Tag hastighedstesten

Vi anbefaler, at du tager testen 3 - 4 gange – og gerne på forskellige tidspunkter  – for at få et retvisende resultat.

Er resultatet ikke som forventet?

Er du i tvivl om det opnåede resultat, er det en god idé at tage testen igen – og hvis du kan, så prøv at køre testen på forskellige tidspunkter, så du er sikker på, at målingen er konsistent.

Derudover er der nogle ting, du bør gøre for at få den mest præcise måling:

1. Tilslut din computer direkte til modemmet via kabel
  2. Slå wi-fi på modemmet fra
  3. Luk åbne programmer på din computer

Hvorfor reduceres hastigheden?

Der kan være flere årsager til en lav hastighedsmåling. Din hastighed bliver typisk nedsat af følgende grunde:

Svagt wi-fi-signal: Du bør som nævnt bruge en kablet forbindelse, når du tager testen. Du får som regel målt en lavere hastighed på en trådløs forbindelse – specielt, hvis dækningen er dårlig. Læs mere om wi-fi-råd her.

Åbne computerprogrammer: De programmer, der kører på din computer, påvirker din hastighed. Jo flere programmer, du har kørende i baggrunden, jo større er sandsynligheden for, at hastigheden nedsættes.

Streamingtjenester: Du får målt en lavere hastighed, hvis du eller andre i husstanden streamer indhold, mens du tager testen. Det gælder især krævende tjenester som Netflix og HBO Nordic.

Ældre og langsomme computere: Hvis din computer er af ældre dato (typisk mere end 10 år), og generelt har svært ved at køre programmer ordentligt, så kan det påvirke resultatet af hastighedstesten.

Særligt for Gigabredbånd

Nu kan du få rigtig høje hastigheder med masser af fart, og GiGa-hastigheder sætter store krav til dit udstyr. Viser hastighedstesten ikke den fulde hastighed, skal du være opmærksom på:

1. Brugerdata i internettet, der udveksles mellem afsender og modtager, transporteres altid i en "IP-header”. IP-headeren sikrer, at data kommer sikkert frem til den rigtige modtager. Når du laver en hastighedsmåling, optager IP-headeren ca. 5% af din samlede forbindelse. Har du bredbånd på 1 Gbit/s, kan du derfor forvente en effektiv hastighedsmåling på maximalt 950 Mbit/s.
  2. Mange netværkskort kan ikke håndtere så høje hastigheder. Så undersøg, om dit netværkskort understøtter 1.000 Mbit/s.
  3. Samtidig skal du anvende et 64-bit styresystem. Anvender du 32-bit, kan du kun udnytte 3GB RAM, og så kan du ikke opnå den høje hastighed.
  4. Dit styresystem skal være opdateret og renset for gamle filer og historik.