Lyn kan ødelægge dit elektroniske udstyr

Er der lyn og torden på vej, eller skal du på ferie? Så er det en god idé at frakoble dit modem og tv-boks. Lyn kan nemlig slå ned i dine stik i væggen, og tage livet af dit elektroniske udstyr. Tag også gerne strømmen fra andet elektronisk udstyr som fx tv og radio - dog ikke køleskabe og frysere.

Udover at redde dit udstyr, så er der også en anden god grund til at være på forkant med uvejret. Det er nemlig ikke alle indboforsikringer, der dækker elektronikskader som fx skader ved lynnedslag. Undersøg hos dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket i forbindelse med elektronikskader.

Disse stik og kabler skal du tage ud, når uvejret er på vej:

Tag kabel-tv-stikket ud i forbindelse med lyn
Hvis du modtager tv/bredbånd gennem kabel-tv-stikket.
Fjern telefonstik fra din Homebox fra youSee i forbindelse med tordenvejr.

Hvis du modtager tv/bredbånd gennem telefon-stikket.

Tag stikkene ud af dine stikkontakter i forbindelse med lyn og torden.
Tag stik ud af diverse stikkontakter. Det er ikke nok, at du slukker på kontakten.

Når først buldren og bragene er overstået, kan du tænde dit udstyr igen – i den rigtige rækkefølge:

• Tænd først for dit modem
  • Når du er på nettet, kan du tænde for din tv-boks

Er skaden sket?

Har dit YouSee udstyr taget skade på grund af lynnedslag, skal du naturligvis har noget nyt. Der skal gøres følgende:

• Kontakt vores kundeservice og meld skaden.
  • Vi sender det nye udstyr afsted til dig.
  • Opkrævningen for det beskadiget udstyr kommer på den næste regning.
  • Kontakt dit forsikringsselskab, hvis din indboforsikring dækker lynnedslag.
Se, hvad du skal gøre i forbindelse med lyn og torden for at passe på dit elektroniske udstyr.