Priser i udlandet

Der gælder forskellige takster, når du foretager og modtager opkald, surfer på internettet og sender beskeder i udlandet. Vær opmærksom på at nedenstående priser gælder for YouSee Mobilabonnementer.

Priser i udlandet for data

Prisen på data er dyrere, når du er i udlandet. Vi anbefaler, at du ikke downloader eller sender store filer i udlandet, da vi afregner prisen efter, hvor meget data du up- og downloader.

Prisen afhænger ikke af hvor lang tid du bruger data, men antallet af MB, du bruger. Hvis du har apps, der er sat til automatisk opdatering, og bliver hentet af f.eks. Windows, kan du risikere, at din mobil bruger mange MB.

For at undgå en stor regning, kan du derfor slå data fra på dit abonnement. Dette gør du i Mit Yousee.

Priszoner Pris/MB*

EU:
Belgien, Bulgarien, Cypern (Græsk), Estland, Finland, Frankrig, Gibraltar, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien (m. Kanariske Øer), Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig
Se pris her

Europa:
Albanien, Andorra, Bosnien Hercegovina, Cypern (Tyrkiet), Hviderusland, Kosovo, Makedonien, Moldova, Monaco, Montenegro, Serbien, Tyrkiet og Ukraine
4 kr.

Verden 1:
Australien, Canada, Færøerne, Grønland,  Hongkong, Japan, Kina, New Zealand, Malaysia, Singapore, Thailand, USA
4 kr.

Verden 2:
Bahrain,  Forenede Arabiske Emirater, Indien, Kuwait, Oman, Pakistan, Saudi Arabien, Sydafrika, Taiwan, Tunesien, Vietnam
100 kr.

Verden 3:
Alle lande der ikke er nævnt under de øvrige zoner
115 kr.

* Der afregnes pr. påbegyndt 50 KB, undtagen i EU, hvor der afregnes pr. 1 KB.

• Vi har samlet nogle vejledende eksempler på, hvad dit dataforbrug fylder for at gøre det lidt tydeligere, hvad du betaler for dataroaming i udlandet.

Vi afregner dit dataforbrug efter hver 50 KB, du bruger, og 1 MB er 1024 kB.

Du downloader Typisk størrelse
    1 billede i god opløsning 2-4 MB
    1 A4 dokument med alm. tekst  200-300 KB
    1 musiknummer  4-8 MB
    1 filmklip  10-100 MB
    1 forside på website 300 KB - 3 MB
     1 e-mail uden vedhæftning 6 KB

Automatisk DataKontrol Udland

Som en sikkerhed for, at regningen ikke løber løbsk, har YouSee indført DataKontrol Udland. Det betyder, at YouSee sender dig en varsling på sms, hver gang dataforbruget når 450 kr. Ønsker du at bruge mere data, skal du besvare sms'en med et "JA" (det koster ikke noget at sende denne sms). Hvis du ikke fornyer grænsen, vil der blive spærret for dataforbruget. Vær opmærksom på, at dataforbruget åbnes automatisk ved månedsskift uden accept af sms. DataKontrol Udland er indført efter krav fra EU. TDC Group har dog udvidet servicen til at dække hele verden med undtagelse af data på satellitter og skibe.

Spærring af data i udlandet

Ønsker du helt at spærre for brugen af data på din mobiltelefon eller dit mobile bredbånd i udlandet, kan du bestille 'Spærring for mobildata i udlandet' i Selvbetjening eller ved at kontakte Kundeservice. Vær opmærksom på, at du hermed ikke kan sende eller modtage mms'er i udlandet.

Du kan også selv deaktivere dataroaming på din mobiltelefon.

Operatører i udlandet

Vi har aftaler med en lang række udenlandske operatører. Det gør det muligt at bruge data i udlandet. Finder din mobil eller mobile bredbånd ikke automatisk en af disse operatører, skal du finde dem manuelt, når du ønsker at bruge data i udlandet.

Spørgsmål og svar om dataforbrug i udlandet

• Ja, medmindre du bruger et trådløst netværk (Wi-Fi) i området.

Mobildata koster penge, da du roamer på et udenlandsk mobilnet. Et godt råd er at slå dataroaming fra på smartphones - så vil det ikke koste noget at bruge apps, der opdateres via mobilnettet. Dataroaming er som udgangspunkt slået fra i opsætningen på iPhones og HTC-telefoner. Men vi anbefaler, at du alligevel undersøger det, inden I krydser grænsen.