Priser i udlandet

Der gælder forskellige takster, når du foretager og modtager opkald, surfer på internettet og sender beskeder i udlandet. Vær opmærksom på at nedenstående priser gælder for YouSee Mobilabonnementer.

Priser i udlandet for sms og mms

Når du er i udlandet, koster det dig ikke noget at modtage sms'er. Du betaler altså kun, når du sender sms'er. Her kan du se, hvad det koster dig i det land, du befinder dig i.

Du kan godt sende og modtage mms, når du er i udlandet. Da du selv skal betale for brugen af det udenlandske net, både når du sender og modtager mms, har vi som udgangspunkt sikret, at du aktivt skal vælge at ville modtage mms, når du er i udlandet. Så kan du selv styre, om du vil modtage mms til udenlandsk pris. For at sende og modtage mms i udlandet skal der være GPRS dækning, når du roamer.

Priszoner Sms til Danmark Mms til Danmark Modtag mms **
Norden: Færøerne og Grønland
2,50 kr. 7 kr.* 7 kr.

EU:
Belgien, Bulgarien, Cypern (Græsk), Estland, Finland, Frankrig, Gibraltar, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien (m. Kanariske Øer), Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig
Se prisen her

Europa:
 Albanien, Andorra, Bosnien Hercegovina, Cypern (Tyrkiet), Georgien, Hviderusland, Kosovo, Makedonien, Moldova, Monaco, Montenegro, Serbien, Tyrkiet, Ukraine og Vatikanstaten
2,50 kr. 7 kr.* 7 kr.

Øvrige Verden 1:
 : Australien, Bahrain, Canada, Forenede Arabiske Emirater, Hongkong, Indien, Japan, Kina, Kuwait, New Zealand, Malaysia, Oman, Pakistan, Saudi Arabien, Singapore, Sydafrika, Taiwan, Thailand, Tunesien, USA og Vietnam
2,50 kr. 10 kr.* 10 kr.

Øvrige verden 2:
 Alle lande der ikke er nævnt under de øvrige zoner
2,50 kr. 10 kr.* 10 kr.

* Når du sender en mms i udlandet tillægges den normale, nationale mms pris, der er gældende for dit abonnement.

** Prisen for at modtage mms'er i udlandet afhænger kun af, hvor du modtager mms’en, og ikke hvor den er sendt fra.

Regler for sms beskeders længde

Når du er i udlandet og sender sms'er til Danmark, eller når du sender sms'er fra Danmark til udlandet, betaler du for at sende dem. Det er derfor en god idé at være opmærksom på, hvordan en sms er defineret.

Hovedregel

En sms kan være op til 160 tegn lang, hvis den bliver skrevet med dansk alfabet og med almindelige bogstaver. Hvis en besked bliver mere end 160 tegn lang, så bliver beskeden delt i to, og 7 tegn fra hver besked bliver reserveret til at binde beskederne sammen. Det betyder at der kan være op til:

Maksimalt antal tegn Kræver antal sms'er
160 1
306 2
459 3
612 4
765 5

Du skal være opmærksom på, at din mobiltelefon også kan sende sms-beskeder til en gruppe. Hvis du vælger denne mulighed og sender en besked på fx 350 tegn til 2 mobilnumre, så vil du blive takseret for 2 x 3 SMS beskeder.

Du kan se på din mobiltelefon, hvor mange tegn der er brugt i den sms du er i gang med at skrive. Det er forskelligt, hvordan du kan se det, alt efter hvilken mobiltelefon du har. På nogle er det angivet ved et tal i øverste højre hjørne f.eks. 1/50 (angiver at det er 1. besked der sendes 50 tegn tilbage). Ved andre mobiltelefoner gives der besked når man skriver SMS'en om at det nu er SMS nummer 2 der skrives.

Den vigtige undtagelse

Bruger du specialtegn, så som smileys, kan de fylde noget mere end ét tegn. Bruger du standard-smileys, er det ikke et stort problem - en almindelig glad smiley :-) fylder f.eks. 3 tegn.

Har du hentet særlige smileys ("humørikoner" / "emojies"), kan de fylde meget mere - hvert af tegnene kan fylde mere end en sms. Der er ikke en generel regel om, hvor meget, humørikonerne fylder - det afhænger helt af, hvor de er hentet.

Beskeden vil som hovedregel blive lavet om til en mms, hvis du bruger humørikoner. Men hvis to iPhones sender emojies til hinanden, kan det blive konverteret til (mange) tegn i sms'er.

Frameld sms'er om, at du har krydset grænsen

Du skal blot besvare sms'en med ordet Prisstop til +4531062.

Vil du tilmelde dig igen, skal du sende Prisstart til +45 31062. Så vil du igen modtage sms'erne. YouSee sender sms'erne efter krav fra EU.

Spærring for mms i udlandet

Ønsker du ikke at modtage mms i udlandet, kan du indstille din mobil til ikke at modtage mms automatisk, når du er i udlandet. Det betyder, at du aktivt skal acceptere at modtage en mms i udlandet. Se hvordan du gør i vores  telefonmanualer.