Sådan ser du dit dataforbrug og slår dataroaming fra

Rejser du til udlandet med din mobil, kan det være en rigtig god idé at sikre, at mobilen ikke benytter data, mens du opholder dig i udlandet. Hvis du vil være helt sikker på at undgå en stor regning, når du kommer hjem, skal du slå dataroaming helt fra på din smartphone

Dataforbrug i udlandet kan være en dyr fornøjelse, da du betaler både for sendt og modtaget trafik. Ofte er din mobil standardindstillet til ikke at roame. Hvis ikke det er tilfældet, kan du slå dataroaming fra på din mobil for at undgå, at dit forbrug løber løbsk.

Bemærk, at når du slår dataroaming fra, kan du hverken sende eller modtage mms'er.

Se vores vejledende eksempler til iPhone, Android og Windows telefoner nedenunder. Finder du ikke din mobil blandt de nedenstående vejledninger, kan du måske finde hjælp i vores mobilmanualer.

• Der findes forskellige iPhones med forskellige indstillinger, så nedenstående er kun vejledende eksempler:

1. Tryk på Indstillinger
    2. Tryk på Generelt
    3. Tryk på Netværk
    4. Klik ved Dataroaming, så du fravælger indstillingen

Har du en iPhone med styresystemet iOS 6.0 og nyere, vil rækkefølgen være:

1. Klik på Indstillinger
    2. Klik på Mobil
    3. Før fingeren på skærmen mod venstre i feltet ved Dataroaming
  • Android version 2.3.5 og lavere:

1. Gå til Indstillinger
    2. Klik på trådløst og netværk
    3. Klik på Mobilnetværk
    4. Deaktiver dataroaming

HTC version 4.0 og nyere:

1. Gå til Indstillinger
    2. Klik på Mobilt netværk
    3. Deaktiver dataroaming

Samsung version 4.0 og nyere:

1. Gå til Indstillinger
    2. Klik på Flere indstillinger/Mere
    3. Klik på Mobile netværk
    4. Deaktiver dataroaming

Sony Ericsson version 4.0 og nyere version:

1. Gå til Indstillinger
    2. Klik på Mere
    3. Klik på Mobilnetværk
    4. Deaktiver dataroaming
    1. Gå til Indstillinger
    2. Klik på mobilnetværk
    3. Under Indstillinger for dataroaming klik på udfør ikke roaming

Værd at vide

E-mails kan være så små som 2 KB, men vil typisk være større afhængig af format, indhold af billeder og vedhæftede filer. For 1 MB kan man cirka browse på 50 standardsider, læse 3.500 e-mails (kun tekst), eller afspille 2 minutter af en mp3-fil.

Hvis du er interesseret i at se, hvor meget data, du bruger, så følg vores guides.

Surf sikkert i udlandet

Hvis du gerne vil gå på nettet med din smartphone i udlandet, kan du med fordel koble din smartphone på et tilgængeligt Wi-Fi. Af sikkerhedsmæssige grunde ikke skal bruge et hvilket som helst netværk på din rejse. Benyt kun officielle trådløse netværk som f.eks. hotellets eller mobiloperatørens. Hvis du bruger din arbejdscomputer på ferien, skal du bruge vpn-opkoblingen for at sikre din virksomhed.