Værd at vide om sms'er i udlandet

Når du er i udlandet og sender sms'er til Danmark, eller når du sender sms'er fra Danmark til udlandet, betaler du en pris alt efter antallet af tegn i sms'erne.

Hovedreglen er, at en sms kan være op til 160 tegn lang, hvis den bliver skrevet med dansk alfabet og med almindelige bogstaver. Hvis en besked bliver mere end 160 tegn lang, så bliver beskeden delt i to, og 7 tegn fra hver besked bliver reserveret til at binde beskederne sammen.

Afsendelse af sms fra udlandet

Skal du sende en sms til et dansk nummer fra udlandet, er det ikke nødvendigt at anvende en landekode. Skal du derimod sende en sms til et udenlandsk nummer, skal du huske Landekoder foran nummeret. I begge tilfælde skal du dog være opmærksom på, at du betaler udlandstakst for din sms.

Har du MobilTid eller MobilTid Online, skal din saldo på MobilTid kontoen være minimum 35 kroner for, at du kan sende en sms i udlandet. Herefter spærrer vi for sms-afsendelse.

Smileys og humørikoner

Det kan være en god idé at passe på brugen af smileys i udlandet, da nogle typer smileys bruger flere tegn, end man kan forvente.

En smiley med standardtegn, eksempelvis en glad smiley :-) fylder kun det antal tegn, du indtaster, dvs. 3 tegn. Men hvis du har downloadet humørikoner/emojies, så kan de fylde meget mere - hvert af tegnene kan fylde mere end en hel sms. Størrelsen afhænger helt af app'en, de er hentet fra. Beskeden vil som hovedregel blive lavet om til en mms, hvis du bruger humørikoner. Men hvis to iPhones sender emojies til hinanden, så kan det blive konverteret til mange tegn i sms'er.