Hvad gør jeg når min forbindelse er langsom og ustabil?

I guiden giver vi gode råd til dig, der har en ustabil eller langsom netforbindelse.

Er problemet i stedet, at du slet ikke har nogen netforbindelse?

Dårlig eller ustabil internetforbindelse er altid en frustrerende oplevelse. Heldigvis er der en række ting du selv kan gøre, hvis nettet ikke opfører sig som det skal. Hvis dit modem er installeret korrekt, og du ikke tidligere har haft problemer med din forbindelse, så kan du ofte få fuld signal igen ved at gennemgå disse punkter.

1. Prøv at genstarte din modem

I rigtig mange tilfælde skal der faktisk ikke mere til at fikse din forbindelse end en slukke og tænde dit modem. Det gør du ved enten at slukke på power-knappen på dit modem eller ved at tage strømstikket ud. Vent så 30 sekunder og tænd routeren igen. Efter du har startet den igen kan det tage op til 10 minutter før der er forbindelse.

2.Boost wi-fi forbindelsen

Hvis du kører med trådløst wi-fi, kan hastigheden på din wi-fi-forbindelse blive påvirket af, at flere i området bruger samme netværkskanal. Hvis du har problemer med langsom hastighed på din trådløse forbindelse, kan det derfor være en god idé at skifte din netværkskanal. Vi anbefaler, at du stiller netværkskanalen til Auto. Det gør du ved at logge ind på Mit YouSee, gå til Bredbånd og scroll ned til Dit trådløse netværk, hér klikker du på knappen Ok, start optimering, hvorefter netværkskanalen automatisk bliver sat til Auto.
Læs, hvordan du optimerer dit wi-fi

3. Se om du kan placere dit modem mere optimalt

Routerens placering er afgørende for dit trådløse signal. For eksempel kan det blive svækket af betonmure og gipsvægge. Jo færre fysiske forhindringer, der er mellem din pc og modemmets signal, desto bedre. Så hvis du har mulighed for at sætte routeren højt og frit, så er det altid den bedste løsning.

Læs vores gode råd til wi-fi og placering af dit modem

4. Afbryd de programmer, der optager båndbredde

Har du programmer kørende, som bruger internetforbindelse, så optager de en del af din båndbredde. Du kan derfor prøve at afbryde kørende programmer for at se, om det hjælper på hastigheden. Det samme gør sig gældende, hvis der eksempelvis er en eller flere, der bruger streamingtjenester som HBO Nordic og Netflix på samme tid. Den slags tjenester trækker nemlig rigtig meget på båndbredden, og kan derfor nemt resultere i sløvt internet.

Hvis det hjælper at afbryde programmerne eller slukke for streamingtjenesterne, så kan du overveje om din nuværende bredbåndsløsning er den rigtige for dig. Jo hurtigere din bredbåndsforbindelse er, jo mere båndbredde har du at give af. Og det betyder, at I eksempelvis kan være flere på Netflix på samme tid uden det går ud over hastigheden.

5. Tjek om Internet-lampen lyser

Har det ikke hjulpet at genstarte og er der ingen driftsforstyrrelser, så skal du prøve at se nærmere på dit modem. Start med at undersøge om, der er lys i modemmets Internet-lampe. Når den lyser grøn konstant, betyder det, at der er forbindelse til bredbåndscentralen. Blinker den, betyder det normalt, at modemmet er i gang med at oprette forbindelse til centralen, fordi du lige har tændt den. Det kan dog også betyde, at dit modem er ved at blive opdateret.

Hvis der er lys i lamperne, men forbindelsen stadigvæk driller, kan det være, at kablerne ikke sidder som de skal.

Har du brug for at finde en vejledning til dit modem for at se, hvordan det skal sættes op?

6. Tjek om LAN/Ethernet- eller DSL-lampen lyser

Hvis du bruger en kablet forbindelse mellem din computer og router, men ikke har nogen forbindelse, skal du tjekke lamperne på routeren. Er LAN/Ethernet-lampen / Forbindelses-lampen slukket, er kablet mellem computer og modem ikke forbundet rigtigt.

Det stik, du skal bruge i modemmet, hedder typisk LAN, Ethernet eller Port. Er der flere Lan/Ethernet/Port-indgange, kan du sætte stikket i en af dem. Det har ingen betydning, hvilken af indgangene, du vælger.

Hvis der er lys i lamperne, men forbindelsen stadigvæk driller, kan det være, at kablerne ikke sidder som de skal.

7. Prøv at nulstille dit modem

Hvis du stadigvæk ikke har en stabil netforbindelse, kan du prøve at nulstille dit modem. Du skal dog være opmærksom på, at når du nulstiller routeren, så forsvinder de indstillinger du måtte have foretaget på dit modem, da det ryger tilbage til fabriksindstillingerne. Det betyder, at hvis du har skiftet navn eller adgangskode til dit trådløse netværk, så går det tilbage til fabriksindstillingerne. dit modem skal være tændt mens du nulstiller den.

Du skal finde den knap, der hedder Reset på dit modem. Den kan være placeret forskellige steder alt afhængig af, hvilket router du har.

Når du har fundet knappen skal du bruge noget aflangt og tyndt til at trykke knappen ned med, eksempelvis spidsen af en kuglepen. Du skal trykke knappen ind i 20 sekunder. I løbet af denne tid kan lamperne tænde og slukke op til flere gange. Hiv den spidse genstand ud efter de 20 sekunder og vent på, at modemmet starter op igen. Det kan tage lidt tid.

Se, hvordan du nulstiller dit modem

Har du stadigvæk problemer?

Hvis du har været alle punkterne igennem uden, at det har hjulpet på din internetforbindelse, så anbefaler vi, at du kontakter os.