Mit internet virker ikke

Har du langsom internetforbindelse, eller mistet forbindelsen helt? Så er der nogle trin, du kan tage, som tit kan løse problemet.

Det er samme trin, vores kunderådgivere beder dig gennemgå, hvis du ringer ind – så spring køen over, og læs med her i stedet.

• Gå helt tæt på din router, og se om forbindelsen bliver bedre.

• Din router skal stå frit og helst 120 cm. over gulvet, for at dit wifi-signal er så stærkt som muligt.

• Hvis din router ikke kan stå frit, eller forbindelsen bliver dårlig når du bevæger dig væk fra den, har du muligvis brug for en Mesh-node.

• Sluk for strømmen til din router.

• Vent 30 sekunder, før du tænder igen.

• Det tager som regel kun et par minutter, før din router er klar igen.

1. Undersøg dit kabel for udvendige skader og sørg for, at det ikke er i klemme.

2. Vi anbefaler, at du altid bruger kablerne, som følger med routeren. Bruger du alligevel et andet kabel, så skal du sikre dig, at der står ”CAT 5e” eller ”CAT6” på kablet.

3. Forbind din router direkte til din computer med netværkskablet. Fjern alt kablet ekstra udstyr, fx hvis du har en switch.

4. Hvis problemet stadig ikke er løst, så prøv at teste hastigheden på dit trådløse netværk.

Hvis det stadig ikke virker, skal du nulstille din router.

Når du nulstiller din router, ændrer den altid dit wifi-navn og kode tilbage til det, som står i bunden, eller på siden, af routeren. Du kan se, hvor du skifter dit wifi-navn og kode her.

1. Din router skal være tændt, når du nulstiller.

2. Knappen til nulstilling er et lille rundt hul, oftest i bunden eller bagpå din router. Du kan se, hvordan knappen ser ud på lige præcis din router lige her.

3. Tryk en spids genstand mod reset-knappen, og hold knappen inde i 30 sekunder.

4. Giv din router 20 min. til at starte igen.

Her finder du reset-knappen på de mest almindelige routere

Wifi Router D6 - Bagside med markering V2
SAGEMC-4
SAGEMC-4
Sagem Fast 3686 - Bagside med markering V2

Virker det stadig ikke?

Så er det tid til at kontakte os.