Tag hastighedstesten

Er det viste resultat ikke retvisende, anbefaler vi, at du tager testen 3 - 4 gange - og gerne på forskellige tidspunkter - for at se, om det bliver mere retvisende. Under testen kan du også få tips til, hvad du skal gøre for at få det mest optimale resultat.

Er resultatet ikke som forventet?

Hastighedstesten måler, hvor meget af din bredbåndshastighed, der er tilgængelig i testøjeblikket. Du skal være opmærksom på, at en række forudsætninger skal være opfyldt for at få den mest præcise måling:

1. Tilslut din computer direkte til routeren via kabel
  2. Slå den trådløse forbindelse i routeren fra
  3. Luk alle kørende programmer
  4. Brug godkendte kabler (Cat 5e eller 6)
  5. Sluk for din indbyggede firewall og dit antivirusprogram
  6. Brug en nyere computer

Hvorfor reduceres hastigheden?

Er hastigheden ikke som forventet? Det kan der være flere grunde til. Din hastigheden nedsættes typisk af følgende:

Åbne computerprogrammer: De programmer, der kører på din computer, påvirker din hastighed. Jo flere programmer, du har kørende i baggrunden, jo større er sandsynligheden for, at hastigheden nedsættes. Det er fordi, din computer ikke har nok RAM-kapacitet til at udnytte din fulde hastighed under testen.

Ældre og langsomme computere: Er din computer lidt ældre og langsom, kan det også give et negativt resultat af din hastighedstest. Det er igen RAM-kapacitet, der er årsagen, men også hastigheden på computerens processor. Det kræver høj ydeevne af din computer at behandle hurtige internetforbindelser.

Gamle browserversioner: Undersøg om du anvender den nyeste version af din internetbrowser, og husk at slette gamle filer og søgehistorik. Når du surfer på nettet, gemmes billeder og grafik fra hjemmesider automatik i din browsers cache. Det er disse filer, der skal slettes, fordi de optager RAM-kapacitet i baggrunden.

Særligt for Gigabredbånd

Nu kan du få rigtig høje hastigheder med masser af fart, og GiGa-hastigheder sætter store krav til dit udstyr. Viser hastighedstesten ikke den fulde hastighed, skal du være opmærksom på:

1. Brugerdata i internettet, der udveksles mellem afsender og modtager, transporteres altid i en "IP-header”. IP-headeren sikrer, at data kommer sikkert frem til den rigtige modtager. Når du laver en hastighedsmåling, optager IP-headeren ca. 5% af din samlede forbindelse. Har du bredbånd på 1 Gbit/s, kan du derfor forvente en effektiv hastighedsmåling på maximalt 950 Mbit/s.
  2. Mange netværkskort kan ikke håndtere så høje hastigheder. Så undersøg, om dit netværkskort understøtter 1.000 Mbit/s.
  3. Du skal som minimum have 8GB RAM installeret i din computer for at kunne trække 1.000 Mbit/s internet.
  4. Samtidig skal du anvende et 64-bit styresystem. Anvender du 32-bit, kan du kun udnytte 3GB RAM, og så kan du ikke opnå den høje hastighed.
  5. Dit styresystem skal være opdateret og renset for gamle filer og historik.