Hjælp til internet

Hvordan forbedrer jeg mit wi-fi?

1. Placér routeren, så den fanger det trådløse signal
    De trådløse signaler skal kunne sendes og modtages så uhindret som muligt for at være mest effektive. Så det er bedst, at du ikke placerer din router i skabe, bag møbler eller lignende. Få den op i højden og placeret så centralt som muligt i boligen.

Test din wi-fi-dækning med vores nye Wi-Fi Scanner. Læs mere her.
    Placering af router
  2. Vælg den bedste kanal
    Med knappen Optimer dit wi-fi på Mit YouSee kan du fintune din wi-fi-forbindelse. Hastigheden på din wi-fi forbindelse kan nemlig være påvirket af, at flere i området bruger samme trådløse netværkskanal. Og når du klikker på knappen, vil din router automatisk genstarte og finde den mest optimale netværkskanal lige nu.
    Læs mere om, hvordan du optimerer dit trådløse netværk
    Boost dit trådløse netværk
  3. Få en WiFi Booster
    Der kan være flere årsager til et forringet wi-fi-signal i hjemmet, men med en WiFi Booster kan du opnå bedre trådløs dækning i områder af hjemmet, som ikke har fuld dækning. Læs mere - og test, om du har brug for en WiFi Booster - her.
      Brug en YouSee Wi-Fi Extender
  4. Brug netværkskablet hvis muligt
    Du får den bedste og mest stabile forbindelse, hvis du kan tilslutte pc'er, tv-bokse, Smart-TV, spillekonsoller og musikanlæg med et netværkskabel. Det betyder, at færre elektroniske enheder skal dele den begrænsede trådløse netværkskapacitet.  Brug netværkskablet hvis muligt
  5. Flyt andet trådløst udstyr
    Andre elapparater i hjemmet kan forringe det trådløse signal. For eksempel musikanlæg, trådløse telefoner, babyalarmer og mikroovne. Prøv derfor at flytte disse apparater væk fra routeren for at se, om wi-fi-forbindelsen bliver bedre.
    Flyt andet trådløst udstyr
  6. Udskift din router
    Har du en ældre router, der ikke kan trække høje hastigheder, og har den ikke 5 Ghz frekvens, kan du med fordel skifte den ud med en ny. Skifter du din router, vil du med stor sandsynlighed få en hurtigere og mere stabil trådløs forbindelse. Du kan bestille en ny router hos YouSee på 70 70 40 40.
    Udskift din router
  7. Brug 5Ghz-frekvensen
    Nyere routere understøtter både 2,4 og 5 Ghz. 5 Ghz frekvensen er hurtigere ved kortere afstande og der er færre brugere. Derfor bør 5 Ghz frekvensen altid vælges på udstyr, som understøtter dette.
    Brug 5Ghz frekvensen
  8. Få mere hjælp
    Bliver din trådløse forbindelse ikke hurtigere og mere stabil ved hjælp af ovenstående tips, kan vi tjekke, om signalerne til afleveringspunktet i dit hus er i orden. Er de ikke det, får vi en af vores eksperter til at kigge nærmere på din sag. Start med køre et Servicetjek, hvor vi automatisk tjekker din forbindelse for fejl.

Gå til ServicetjekFå hjælp over telefonen