Hjælp til internet

Opsætning af dit ZyXEL VMG 8924 modem

Er du tidligere kunde hos Fullrate, kan du her få hjælp, hvis du skal genopsætte din router (dit modem).

Før du går i gang med at tilslutte dit modem, skal du tjekke om du har et Trebenet telefonstik eller et KAP-stik i væggen.  Du kan se på billedet nedenunder, hvordan de to stik, ser ud.

1. KAP-stik: Tilslut det grå kabel til dit telefonstik (KAP-stik) i væggen.
  2. Treformet telefonstik: Sæt det grå kabel ind i den omformer, der fulgte med det modem. Sæt omformeren ind i stikket i væggen.

Den anden ende at det grå kabel, sætter du ind i den grå indgang i dit modem.

1. Tilslut strømforsyningen og tænd for dit modem.

Tjek at dit modem er tændt på on/off knappen ved siden af strømindgangen.

Er modemmet tilsluttet korrekt, kommer der lys i:

1. Power-lampen
  2. WLAN-lamperne
  3. DSL-lampen
  4. Internet-lampen
  5. Og til sidst PHONE1-lampen

Under opstart vil dit modem genstarte.

Kom på nettet med netværkskabel

Forbind din computer til en af de gule netværksporte på routeren (LAN 1-4) med det medfølgende gule netværkskabel. Så er du på nettet.

Kom på nettet via wi-fi

Du kan også bruge dit trådløse internet på din mobil, tablet eller computer. Du skal bruge dit modems netværksnavn (SSID) og adgangskode (Wireless key).

1. Du finder netværksnavn og adgangskode i bunden af dit modem.

Find dit netværk på din enhed, og indtast netværksnavn og kode, når du bliver bedt om det.

Tip! Dit modem sender to forskellige trådløse signaler – 5 GHz og 2.4 GHz. Vi anbefaler, at du bruger 5 GHz til stationære enheder i nærheden af dit modem (fx smart-TV, spilkonsoller). Til mobile enheder som typisk skal have forbindelse forskellige steder i boligen og over længere rækkevidder, anbefaler vi, at du bruger 2.4 GHz.

Avanceret opsætning

Vil du lave mere avancerede opsætninger af dit modem, kan du logge ind på dit modems administrationsside via lokal ip-adressen 192.168.1.1. Her vil du blive bedt om at indtaste Username og Password:

Username: admin

Password: Serienummeret, der står i bunden af modemmet, markeret med S/N.

• Trådløs netværk

Når du modtager dit modem, er den sat op med et standard netværksnavn (SSID) og en standard adgangskode (WPA). Du finder typisk netværksnavn og adgangskode på et mærkat i bunden af eller bag på dit modem. Vi anbefaler, at du ændrer netværksnavnet og adgangskoden til noget, der er mere personligt.

• Via dit modems administrationsside klikker du ind under Network Settings  og vælger Wireless
    • Angiv et Netværksnavn (SSID)  for din trådløse forbindelse. Netværksnavnet er det navn, der vises, når du eksempelvis søger efter trådløse netværk fra din mobil, tablet eller computer. Hvis dit modem understøtter både 2.4GHz og 5GHz, skal du typisk give begge netværk et navn
    • Vælg et sikkerhedsniveau for dit netværk. Vi anbefaler, at du bruger  WPA2-PSK  eller  WPA-PSK
    • Angiv en  Adgangskode (WPA)  for dit trådløse netværk. Vi anbefaler, at adgangskoden er på minimum 8 tegn og indeholder både store og små bogstaver samt tal. Undlad at bruge æ, ø og å.

Åbning af porte/Portforwarding

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at åbne for udefrakommende adgang til en bestemt enhed på dit hjemmenetværk (fx medieserver, overvågningskamera, spilkonsol). Dette gøres ved at åbne én eller flere porte i dit modem.

• Du finder typisk  Port Forwarding  via menupunktet  Network Settings  eller  Advanced Setup
    • Tilføj en ny regel ved at klikke på  Add
    • Angiv et portnummer for  Startporten  og  Slutporten . Vil du kun åbne én port, skriver du det samme portnummer i både start- og slutport
    • Angiv hvilken  IP-adresse  der skal forwardes til. Skal du give adgang til en server, skal du kende den lokale IP-adresse for den pågældende server
    • Angiv den ønskede  Protocol  (UDP/TCP)
    • Vi anbefaler, at du navngiver dine port forwards, så du ved, hvad de bruges til. Særligt hvis du har flere regler

Bemærk: Hvis du bliver bedt om at vælge  WAN Interface , skal du vælge den WAN Type, der matcher den teknologi, du er på. ATM = ADSL og PTM = VDSL. Du finder informationerne via  Connection Status  eller  Summary .

Vi anbefaler ikke, at du åbner porte, med mindre det er strengt nødvendigt, da port forwarding principielt bryder med sikkerheden i dit modem.

Forældrekontrol

Her kan du opsætte regler for, hvilke enheder der må kunne komme på nettet i bestemte tidsrum. Det kan eksempelvis være, at du ønsker at begrænse børnenes brug af iPad på bestemte tidspunkter ved at fjerne muligheden for, at iPad'en kan komme på WiFi.

• Du finder typisk  Parental Control  via menupunktet  Secuity  eller  Advanced Setup
    • Tilføj en ny regel ved at klikke på  Add
    • Vælg den enhed reglen skal gælde for eller angiv  MAC-adressen/WiFi-adresse  for enheden. MAC-adressen finder du på selve enheden. På en iPad er det via  Indstillinger-Generelt-Om
    • Angiv den ønskede tidsplan for, hvornår enheden må kunne komme på internettet
    • Vi anbefaler, at du navngiver enhederne for hver regel, så du ved, hvad de bruges til. Særligt hvis du har flere regler.

Fast offentlig IP-adresse

Med Bredbånd via Telefonstik har du mulighed for at tilkøbe en fast offentlig IP-adresse. Det kan være nødvendigt, hvis du for eksempel har en server stående derhjemme, som andre skal kunne bruge eller spille på.

Fast offentlig IP-adresse kan også være nødvendigt i forbindelse med hjemmearbejdsplads, hvor du skal kunne tilgå virksomhedens interne systemer hjemmefra via VPN. Hør eventuelt it-afdelingen på din arbejdsplads.