Hvordan laver jeg en port forward på mit modem?

Først skal du logge ind i dit modems opsætningsmenu.

Inden du laver en port forward til modemmet, skal du sikre dig, at modemmet altid vil få samme ip-adresse fra din router. Derfor skal du lave en ip-reservering.

Sådan laver du en ip-reservering med Netgear CG3000

1. I menuen til venstre skal du under Advanced klikke på LAN IP.

Log ind i opsætningsmenuen og tryk på LAN IP til venstre for at oprette din port forward

2. I feltet DHCP Client Lease Info skal du markere den enhed, eksempelvis din pc, der skal modtage din port forwarding.

3. I feltet Device name kan du vælge at give enheden et nyt navn.

4. I feltet IP Address står den ip-adresse, du skal bruge til at lave din port forward. Derfor er det en god idé at skrive den ned.

5. Klik på Add. Nu er du klar til at oprette din port forward.

Udfyld marker din enhed i feltet DHCP Client Lease Info og udfyld felterne i Address Reservation

Sådan opretter du en port forward med Netgear CG3000

1. I menuen til venstre skal du under Advanced klikke på Port Forwarding.

2. I feltet Name skriver du et navn, du vil kalde din port forward.

3. I feltet Start port skriver du din startport.

4. I feltet End port skriver du din slutport.

5. I feltet Protocol vælges enten TDCP eller UDP. Hvis det skal gælde for begge, skal du vælge Both.

6. I feltet Local IP skal du indtaste ip-adressen, som du fandt, da du lavede ip-reserveringen.

7. Klik på Add.

Vælg nu Port forwarding i menuen til venstre

Bemærk, at du kun skal bruge forskellige porte i punkt 3 og 4, hvis din port forward skal gælde for alle mellemliggende porte. Hvis du bruger forskellige porte, skal du lave ny port forward for hver port.

Du har nu lavet en port forward. Al trafik, der kommer ind fra internettet på de definerede porte, vil havne på den ip-adresse, du har angivet – og dermed på den enhed, du valgte, da du lavede din ip-reservering.