Vælg styresystem

Hvordan scanner jeg for virus på min Mac

Bemærk, denne guide er til dig, som har købt en sikkerhedspakke før d. 12. juni 2017. Har du købt en sikkerhedspakke eller et bredbåndsabonnement efter den 11. juni, så kan du finde hjælp her.

YouSee Sikkerhedspakke fjerner eller sætter automatisk skadelige filer i karantæne. Du kan også altid selv lave en scanning eller følge med i, hvilke inficerede filer sikkerhedspakken har fundet.

Scan din Mac computer for virus

1. Åbn YouSee Sikkerhedspakken.
Du scanner din Mac for virus ved at åbne for YouSee Sikkerhedspakken og derefter trykke på Scan

2. Klik på Værktøjer.

Vælg fanen Værktøjer

3. Klik på Virus- og spywarescanning, hvis du vil scanne din Mac. Klik på Inficeringsrapport, hvis du vil se, hvilke inficerede filer sikkerhedspakken har fundet. Det er ikke unormalt, at en scanning kan tage nogle timer. Hvor lang tid, det tager, afhænger af flere ting:

• Mængden af filer på din Mac.
  • Din Mac's hardware (eksempelvis RAM, processor og ledig plads på harddisken).
  • Hvor mange øvrige programmer der kører på din Mac.
  • Om der er virusinficerede filer på din Mac og i så fald hvor mange. Sikkerhedspakken vil omdøbe de virusinficerede filer, så de ikke længere kan lave skade på din Mac.
Nu kan du vælge at scanne eller at få en inficeringsrapport

4. Når scanningen er færdig, vil du få vist en statusside, hvor det vil fremgå, om der er fundet virus og i så fald hvor meget. Klik på Vis rapport for at se et detaljeret resultat af scanningen,

Sikkerhedspakken kan ikke scanne alle filer. Det er helt normalt og udgør på ingen måde en risiko for din pc. Følgende filer scannes ikke:

• Adgangskodebeskyttede eller krypterede filer,
  • Filer der relaterer sig til F-Secure,

Sikkerhedspakken sletter ikke som standard de virusinficerede filer. Til gengæld er Sikkerhedspakken sat til automatisk at desinficere filer, som er inficeret med virus. Det gør den ved at omdøbe filen.

Et eksempel kan være: En virusinficeret fil har filnavnet filnavn.html. Denne fil vil YouSee Sikkerhedspakken omdøbe og dermed uskadeliggøre ved at omdøbe den til filnavn.0tml. Det betyder altså, at filerne ikke længere kan skade din Mac.

Vil du alligevel gerne slette filerne, kan du få hjælp til at gøre det her.