Gode råd til wi-fi og placering af router

Oplever du, at du ikke kan fange dit wi-fi alle steder i hjemmet, kan det skyldes, at din router står et dårligt sted. Vi giver dig her en række konkrete råd, der kan hjælpe dig til, at få det bedst mulige trådløse signal.

1. Placering af router, så den fanger det trådløse signal
    De trådløse signaler skal kunne sendes og modtages så uhindret som muligt for at være mest effektive. Så det er bedst, at du ikke placerer din router i skabe, bag møbler eller lignende. Få det op i højden og placeret så centralt som muligt i boligen.
  2. Boost dit trådløse netværk
    Med knappen Start optimering på Mit YouSee kan du nemt optimere din wi-fi-forbindelse. Hastigheden på din wi-fi forbindelse kan nemlig være påvirket af, at flere i området bruger samme trådløse netværkskanal. Og når du klikker på knappen, vil dit modem automatisk genstarte og finde den mest optimale netværkskanal lige nu.
    Læs mere om, hvordan du booster dit trådløse netværk
  3. Brug en YouSee Wi-Fi Extender
    Der kan være flere årsager til et forringet wi-fi signal i hjemmet, men med en Wi-Fi Extender fra YouSee, kan du opnå bedre trådløs dækning i områder af hjemmet som ikke har fuld dækning. Du kan købe en YouSee Wi-Fi Extender i din lokale YouSee butik eller ved at kontakte Kundeservice.
    Læs mere om YouSee Wi-Fi Extender
  4. Brug netværkskablet hvis muligt
    Du får den bedste og mest stabile forbindelse, hvis du kan tilslutte pc'er, tv-bokse, Smart-TV, spillekonsoller og musikanlæg med et netværkskabel. Det betyder, at færre elektroniske enheder skal dele den begrænsede trådløse netværkskapacitet.
  5. Flyt andet trådløst udstyr
    Sørg for, at din router ikke står i nærheden af andet trådløst udstyr, eksempelvis musikanlæg, trådløse telefoner, babyalarmer, mikroovne og lignende. Andet trådløst udstyr kan nemlig forringe din trådløse wi-fi forbindelse.
  6. Udskift din router
    Har du en ældre router, der ikke kan trække høje hastigheder, og har den ikke 5 Ghz frekvens, kan du med fordel skifte den ud med en ny. Skifter du din router vil du med stor sandsynlighed få en hurtigere og mere stabil trådløs forbindelse. Du kan bestille en ny router hos YouSee på 70 70 40 40.
  7. Brug 5Ghz frekvensen
    Nyere routere understøtter både 2,4 og 5 Ghz. 5 Ghz frekvensen er hurtigere ved kortere afstande og der er færre brugere. Derfor bør 5 Ghz frekvensen altid vælges på udstyr, som understøtter dette.
  8. Få hjælp over telefonen
    Bliver din trådløse forbindelse ikke hurtigere og mere stabil ved hjælp af ovenstående tips, kan YouSee's kundeservice tjekke om signalerne til afleveringspunktet i dit hus er i orden. Er de ikke det, bliver det betragtet som en fejl, og vores medarbejdere booker sammen med dig et teknikerbesøg.
    Læs mere om teknikerbesøg