Sådan installerer du YouSee HomeBox 4 (hvid)

Få vejledning til at installere din YouSee HomeBox 4 og efterfølgende hjælp til at installere din telefon, hvis du også har bredbåndstelefoni.

Her på siden kan du finde hjælp, hvis du modtager bredbånd gennem telefonstikket fra YouSee (DSL)

Har du bredbånd via kabel-tv-stikket (Coax), kan du finde hjælp her

Multistik og dobbelt multistik - dit YouSee telefonstik

Før du går i gang

Her kan du se den fulde installationsvejledning. Hvis du hellere vil have vejledningen i pdf-format, kan du hente vejledningen her.

1. Tjek datoen for installationsdagen på din ordrebekræftelse. Du kan først installere YouSee HomeBox på installationsdagen, som du kan se på din ordrebekræftelse.

Bemærk, at du senest kl 9.00 - og gerne før - på installationsdatoen skal sørge for, at din YouSee HomeBox står tilsluttet og tændt.

2. Tag alt ud af dine telefonstik. Alle telefonstik skal være tomme, før du går i gang med installationen.

3. Tjek om du har et multistik eller et almindeligt telefonstik i væggen. YouSee HomeBox skal installeres forskelligt i forhold til, hvilket stik du har.

Har du begge typer, skal du bruge multistikket. Hvis du har et dobbelt multistik, har en tekniker tidligere udført en installation på din adresse.

Stiktyper

Følg vejledning A under trin 1, hvis du har multistik.

Følg vejledning B, hvis du har et almindeligt telefonstik.

Følg vejledning C, hvis du har et dobbelt multistik.

Første del: Installation af YouSee HomeBox

A. Installation af YouSee HomeBox med multistik

Du skal bruge følgende udstyr til at installere YouSee HomeBox.

Det er vigtigt, at du bruger de medfølgende kabler til installationen. Selvom de kan ligne andre kabler, er de ikke nødvendigvis ens.

Udstyr til multistik
  1. Sæt kablet med de smalle blå stik i multistikket og i porten Line på skillefiltret
  2. Sæt kablet med de smalle grå stik i porten DSL på skillefiltret og i den grå port xDSL1 på bagsiden af YouSee HomeBox
  3. Sæt strømforsyningen i Power på bagsiden af HomeBoxen og i stikkontakten på væggen.Tænd på tænd/sluk-knappen på siden af HomeBoxen
  4. Afvent lys i tænd/sluk-lampen på forsiden af HomeBoxen
  5. Første gang HomeBoxen starter op, henter den opdateringer fra YouSee. Det kan derfor vare op til 20 minutter før den er færdig. Sluk ikke for HomeBoxen i denne periode. Imens HomeBoxen henter opdateringer, vil power-lampen blinke hvert sekund, og HomeBoxen kan genstarte 2-3 gange.

Installationen er færdig, når telefonilampen, internetlampen, forbindelseslampen og power-lampen lyser konstant
Opsætning til dig med multistik

B. Installation af YouSee HomeBox med almindeligt telefonstik

Du skal bruge følgende udstyr til at installere YouSee HomeBox.

Det er vigtigt, at du bruger de medfølgende kabler til installationen. Selvom de kan ligne andre kabler, er de ikke nødvendigvis ens.

Udstyr til telefonstik
  1. Sæt kombifilteret i dit almindelige telefonstik på væggen
  2. Sæt kablet med de smalle grå stik i bunden af kombifilteret og i den grå port xDSL1 på bagsiden af YouSee HomeBox
  3. Sæt strømforsyningen i Power på bagsiden af HomeBoxen og i stikkontakten på væggen. Tænd på tænd/sluk-knappen på siden af HomeBoxen
  4. Afvent lys i tænd/sluk-lampen på forsiden af HomeBoxen
  5. Første gang HomeBoxen starter op, varer det op til 20 minutter, fordi den henter opdateringer fra YouSee. Sluk ikke for HomeBoxen i denne periode. Imens HomeBoxen henter opdateringer, vil power-lampen blinke hvert sekund, og HomeBoxen kan genstarte 2-3 gange.

Installationen er færdig, når telefonilampen, internetlampen, forbindelseslampen og power-lampen lyser konstant
Opsætning til dig med almindeligt telefonstik

C. Installation af YouSee HomeBox med dobbelt multistik

Du skal bruge følgende udstyr til at installere YouSee HomeBox.

Det er vigtigt, at du bruger de medfølgende kabler til installationen. Selvom de kan ligne andre kabler, er de ikke nødvendigvis ens.

Udstyr til dobbelt multistik
  1. Sæt kablet med de smalle blå stik i multistikket og i porten Line på skillefiltret
  2. Sæt det ene kabel med de smalle grå stik i porten DSL på skillefiltret og i den grå port xDSL1 på bagsiden af YouSee HomeBox
  3. Sæt det andet kabel med smalle grå stik i den højre blå port i multistikket og i den grå port xDSL2 på bagsiden af HomeBoxen
  4. Sæt strømforsyningen i Power på bagsiden af HomeBoxen og i stikkontakten på væggen. Tænd på tænd/sluk-knappen på siden af HomeBoxen
  5. Afvent lys i tænd/sluk-lampen på forsiden af HomeBoxen
  6. Første gang HomeBoxen starter op, henter den opdateringer fra YouSee. Det kan derfor vare op til 20 minutter før den er færdig. Sluk ikke for HomeBoxen i denne periode. Imens HomeBoxen henter opdateringer, vil power-lampen blinke hvert sekund, og HomeBoxen kan genstarte 2-3 gange.

Installationen er færdig, når telefonilampen, internetlampen, forbindelseslampen og power-lampen lyser konstant
Opsætning til dig med dobbelt multistik
Bemærk, at du skal have afsluttet Første del helt, inden du går videre med Anden del.

Anden del: Tilslutning til internettet gennem YouSee Homebox

Du kan komme på internettet med din YouSee Homebox på to måder. Du kan enten tilslutte din pc til Homeboxen med et netværkskabel eller opsætte en trådløs forbindelse. Med en trådløs forbindelse slipper du for at have en ledning mellem din pc og Homeboxen, og det er muligt for flere pc'er at komme på nettet samtidigt.

Du skal bruge følgende udstyr for at tilslutte din Homebox til internettet med et kabel.
Netværkskabel

Tilslutning af internet med netværkskabel

1. Sæt netværkskablet med de brede gule stik i én af de gule porte på bagsiden af YouSee HomeBox og i netværksstikket i din computer
  2. Tænd din computer. Afvent lys i en af de grønne netværkslamper på bagsiden af YouSee HomeBox
  3. Åbn en ny hjemmeside. I adressefeltet øverst på siden skriver du yousee.dk. Ender du på YouSees hjemmeside, så har du oprettet forbindelse til internettet ved hjælp af et netværkskabel
Forbindelse til internettet

Trådløs forbindelse til internettet

Hvordan din pc opretter forbindelse til et trådløst netværk afhænger af, hvilket styresystem den bruger.

Vælg den guide, der passer til styresystemet til din pc

Er du i tvivl om, hvilken Windows-udgave du bruger, kan du gøre følgende:

1. Klik på Start-knappen nederst i venstre hjørne
2. Højreklik på Denne computer og vælg Egenskaber
3. Du kan nu se din udgave af Windows.

Tredje del: Tilslutning af telefon

Der er forskel på, hvordan du tilslutter din telefon alt afhængigt af, hvilket telefonstik, du har på væggen.

Som tidligere skal du derfor tage udgangspunkt i den type stik du har derhjemme, og så følge guiden på billederne.

Opsætning af din bredbåndstelefon

Sådan tilslutter du telefoner til YouSee HomeBox

1. Sæt kablet fra din telefon i TLF1 på bagsiden af HomeBoxen. Du kan tilslutte en telefon mere på samme måde i TLF2.
  2. Hvis din telefon har 3-polet stik, skal du i stedet benytte adapterkablet. Sæt adapter-kablet i TLF1 på bagsiden af HomeBoxen. Sæt dit telefonkabel i den anden ende af adapter-kablet.
Opsætning af din bredbåndstelefon