Hjælp til YouSee Mail

Hvorfor kan jeg ikke sende mails?

Kan du ikke sende mails fra fx Outlook eller din mobil?

Din server til udgående post kan indstillet forkert. Står den til fx 25 skal det rettes til 587. Ellers kan du ikke sende mails.

Se vores opsætningsvejledninger til mail her

Kan du ikke sende mails fra din webmail?

Er den vedhæftede fil for stor?

Grænsen for størrelsen på en e-mail, som du kan sende gennem YouSees udgående e-mail-server, er 25 MB. Selvom filerne kun fylder omkring 20 MB på din pc, kan de være for store til at sende gennem e-mail-serveren. Dette skyldes et fænomen kaldet Overhead.

• Du har taget 5 digitale billeder, der samlet fylder 20,6 MB i JPG-format og vil sende dem med e-mail.

Du vedhæfter billederne i e-mailen. Internet mail er oprindeligt bygget til at sende tekst, og billederne skal derfor kodes om fra JPG, så de ligner tekst (standarden hedder MIME). E-mailen fylder i dette eksempel 23,4 megabyte, men de kan sagtens fylde mere eller mindre, alt efter hvor meget information, der er i billederne. Størrelsen afhænger primært af billedets opløsning.

Når din e-mail-program klargør e-mailen med billederne til at blive sendt over internettet, tilføjes din e-mail en mængde informationer, som gør, at pakken kan sendes og leveres korrekt til modtageren. Derfor vokser mailen på 23,4 megabyte yderligere med op til 7% = 25,038 MB, og den kan derfor ikke afsendes gennem YouSees e-mail-server.

Bliver du ramt af Overhead-problemet, skal du enten komprimere dine filer eller dele din e-mail op i flere e-mails for at kunne sende dine filer afsted. Kan du ikke gøre e-mailen mindre end samlet 25 MB, må du finde en alternativ måde at få delt dine filer på.

Kan du ikke svare på en e-mail, som er modtaget?

Når du afsender en e-mail, foregår det på samme måde, som når du sender et almindeligt brev. Du bestemmer selv, hvem der skal stå som afsender af brevet eller e-mailen. Har afsenderen angivet et forkert alias, som afsender på e-mailen, vil du som modtagere svare til en forkert afsenderadresse. Det kan give følgende udfordringer for dig:

• Din e-mail kommer retur med fejl, hvis afsenderens e-mail-adresse ikke eksisterer
  • En forkert person modtager din e-mail, da vedkommende ejer den givne e-mail-adresse, som du har svaret til. Dermed bliver din e-mail ikke sendt til den ønskede person

Modtager du fejlmeddelelser på e-mails, du ikke har sendt?

Der kan være flere forskellige grunde til, hvorfor du modtager fejlmeddelelser på e-mails, som du ikke selv har afsendt. Grunden til fejlmeddelelserne skyldes som oftest:

• Din pc er blevet inficeret med virus. Dermed kan andre have fået adgang til din e-mail-konto og bruge den til at udsende spam e-mails med. Du bør derfor straks få undersøgt din pc og få genoprettet en eventuel sikkerhedsbrist.
  • Når en virus udnytter din e-mail-konto, kan den for eksempel sende e-mails til alle dine kontakter i dit adressekartotek. Hvis de afsendte e-mails fra din konto ikke bliver modtaget, får du automatisk en fejlmeddelelse retur
  • Du kan også have sendt en e-mail til en person, som automatisk videresender sine e-mails til en anden e-mail-adresse. Har modtageren indtastet en forkert e-mail-adresse i forbindelse med videresendelsen, vil din e-mail automatisk komme retur med en fejlmeddelelse