Hvad er prisen for data i udlandet?

Der er store forskelle på, hvor meget det koster at bruge data på mobilen, når du bevæger dig rundt omkring i verdenen.

Rejser du fx indenfor EU har du en del GB data inkluderet i det abonnement. Men rejser du rundt i resten af Europa og verdenen, gælder der nogle andre priser.

Vi har lavet en oversigt over priser på data her.

Priszoner

Pris/MB*

EU: Belgien, Bulgarien, Cypern (Græsk), Estland, Finland, Frankrig, Gibraltar, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien (m. Kanariske Øer), Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig
Se pris her
Europa: Albanien, Andorra, Bosnien Hercegovina, Cypern (Tyrkiet), Hviderusland, Kosovo, Makedonien, Moldova, Monaco, Montenegro, Serbien, Tyrkiet og Ukraine
4 kr.
Verden 1: Australien, Canada, Færøerne, Grønland,  Hongkong, Japan, Kasakhstan, Kina, New Zealand, Malaysia, Rusland, Singapore, Thailand, USA
4 kr.
Verden 2: Bahrain,  Forenede Arabiske Emirater, Indien, Kuwait, Oman, Pakistan, Saudi Arabien, Sydafrika, Taiwan, Tunesien, Vietnam
100 kr.
Verden 3: Alle lande der ikke er nævnt under de øvrige zoner
115 kr.

Vil du undgå at bruge for meget data, kan du altid slå brug af data og roaming fra direkte på din mobil. Du kan også logge ind på Mit YouSee og slå Dataspærring til.

• Vi har samlet nogle vejledende eksempler på, hvad dit dataforbrug fylder for at gøre det lidt tydeligere, hvad du betaler for dataroaming i udlandet.

Vi afregner dit dataforbrug efter hver 50 KB, du bruger, og 1 MB er 1024 kB.

Type af download

Typisk størrelse

1 billede i god opløsning  2-4 MB
    1 A4 dokument med alm. tekst  200-300 KB
    1 musiknummer  4-8 MB
    1 filmklip  10-100 MB
    1 forside på website  300 KB - 3 MB
    1 e-mail uden vedhæftning 6 KB

Hold styr på dataen

Vi har to services, der hjælper dig med at holde forbruget og prisen på data nede.

Datakontrol Udland

Som en sikkerhed har vi Datakontrol Udland slået til automatisk på dit mobilabonnement. Det betyder, at når du har brugt for 450 kr. data, så sender vi dig en sms, hvor vi spørger, om du fortsat vil have adgang til mobildata. Svarer du JA til denne sms, kan du stadig bruge data. Svarer du ikke på sms'en, spærrer vi for mobildata.

Når du rejser i EU har du allerede 20 GB mobildata, du kan bruge.

Rejser du udenfor EU, har vi nogle andre datapakker, du kan købe.

Spærring af data i udlandet

Vil du spærre helt for brug af data på mobilen kan du gøre slå data og roaming fra på selve mobilen. Du kan også logge ind på Mit YouSee og spærre for data.

Administrer data på Mit YouSee

EU prisoplysningen

Du kan let og gratis få oplyst udlandspriser, når du befinder dig i et EU land.

• Prisoplysningen kan oplyse dig dine priser inden for EU - undtagen priser i Danmark. Du kan få oplyst priser for opkald, sms, mms og gprs i et EU land.

EU lande omfatter Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige Storbritannien, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Få oplyst priser via sms

Når du ankommer til et EU land, modtager du prisinformation pr. sms. Denne information er lovpligtig, men du kan frit til- og afmelde dig SMS-roaming pristakster.

Tilmelding

• Tænd telefonen
    • Tast *138*1# (som når du taster et telefonnummer), og ring op

Afmelding

• Tænd telefonen
    • Tast *138*0# (som når du taster et telefonnummer), og ring op

Få status

• Tænd telefonen
    • Tast *138# (som når du taster et telefonnummer), og ring op.

Din telefon viser nu en status på, om du er til- eller afmeldt servicen.

Prisoplysning pr. telefon

Af den sms, du modtager, når du kommer til et EU land fremgår også et telefonnummeret +45 46 95 96 95. Dette er nummeret til vores EU prisoplysning. Det er gratis at ringe til EU prisoplysningen, når du befinder dig i EU zonen. Ringer du derfor fra Danmark eller udenfor EU, betaler du almindelig takst.

Prisinformation i udlandet til dig med nedsat syn

YouSee tilbyder en prisoplysningstjeneste til dig med nedsat syn, når du rejser i EU. Du vil modtage et gratis opkald med de relevante takstoplysninger, når du krydser en EU-grænse.

Tjenesten er gratis, og du kan til- og afmelde dig tjenesten ved at ringe til os på 70 70 40 40.