Fupopkald - undgå at blive snydt

YouSee advarer mod fupopkald til danske mobilkunder fra udenlandske numre. Svindlen foregår ved, at der ringes op meget kort og lægges på igen, før du når at besvare opkaldet. Ringer du tilbage, bliver du forbundet til en telefonsvarer i udlandet, som trækker en meget høj minutpris

Video: Sådan beskytter du dig mod svindel på telefonen og på mail

Hvad er fupopkald?

Fupopkald er, når du bliver ringet op af svindlere, som enten vil forsøge at franarre dig personlige oplysninger, eller som vil have dig til at ringe op til et udenlandsk nummer, hvor du bliver takseret for en meget høj opkaldsafgift.

Overordnet set er der to typer af fupopkald:

Wangiri-svindel:

Svindlen foregår ved, at et udenlandsk nummer ringer dig op meget kort og lægger på igen, før du når at besvare opkaldet. Ringer du tilbage, bliver du ofte forbundet til en telefonsvarer i udlandet, som trækker en meget høj minutpris. Du kan undgå denne type af svindel ved aldrig at ringe tilbage til udenlandske numre, som du ikke kender.

3 gode råd:

  • Tjek om det er et nummer, du kender
  • Tjek antallet af cifre. Husk at et rigtigt dansk nummer indeholder otte cifre og begynder med '+45'.
  • Er du det mindste i tvivl, så lad være med at ringe tilbage.

Spoofing:

Spoofing er betegnelsen for en type fupopkald, hvor udenlandske svindlere så at sige gemmer sig bag et dansk nummer. Når du bliver ringet op, ser det ud som om opkaldet kommer fra et dansk nummer, og når du besvarer opkaldet, får du oftest en udenlandsk svindler i røret, som forsøger at franarre dig personlige oplysninger. Denne type opkald kan være svære at beskytte sig imod, og ejeren af det danske nummer, som bliver brugt til svindlen kan opleve det som en stor gene, fordi mange andre inden for kort tid vil ringe tilbage til nummeret.

Læs mere om spoofing her

Du er altid velkommen til at kontakte os i vores kundeservice, hvis du har yderligere spørgsmål om mulig svindel over telefonen.

Kundeservice YouSee: 70 70 40 40

Anmeld fupnumre til YouSee

YouSee vil gerne have så mange af disse opkaldsnumre som muligt, så vi kan lukke ned for returopkald til dem. Derfor opfordrer vi kunder, der er udsat for fupopkald, til at oplyse disse numre til YouSee.

Anmeld et fupnummer

Relaterede artikler

Find hjælp i YouSee Forum