Når du bruger sms og smileys i udlandet

Når du sender lange sms'er, skal du være opmærksom på, at én sms kun har mellem 140-160 tegn til rådighed som standard. Bruger du smileys (emoji's) er der endnu færre tegn i dine sms'er.

Her kan du se, hvordan din mobil gør dig opmærksom på, hvor mange tegn du har til rådighed i dine sms'er, og hvor mange du har brugt.

Når du skriver en sms fra din mobil (dette gælder ikke iMessage på iPhone), viser mobilen, hvor mange tegn du har brugt, ud af de 140-160 tegn, der er til rådighed.

Android

Mobilen viser, hvor mange tegn der er tilbage, og hvor mange sms'er der er skrevet i samme besked.

I dette eksempel er der brugt 90 tegn. Der er her 70 tegn tilbage af sms nummer 1.

Tilføjer du smileys i sms'er, har du kun 70 tegn til rådighed pr. sms.  Det skyldes, at beskedformatet ændrer sig ved brug af smileys, da de bruger flere tegn.

I dette eksempel er der 42 tegn ud af de 70, der er til rådighed. Tallet 2 fortæller, at man er i gang med at skrive sms nummer 2 i den samme besked.

iPhone

Din iPhone begynder at vise antal af tegn, når du starter på anden linje.

I dette eksempel er der brugt 89 tegn ud af de 160.

Skriver du mere end 160 tegn, tælles din besked som 2 sms'er.

Laver du en smiley i sms'en, skifter tallet til 70. Det viser, at beskedformatet er ændret, fordi smileys fylder flere tegn, og du har derfor færre tegn til rådighed i sms'en.

I eksemplet er der brugt 92 tegn, og man er nu i gang med sms nummer 2.

Når du er i udlandet, skal du være opmærksom på, hvor mange tegn dine sms'er fylder. Sender du lange beskeder med smileys, betaler du for flere sms’er, når du sender én besked.

Dette gælder også, hvis du sender sms'er til et udenlandsk nummer, selvom du er i Danmark.