Forstærk signalet på dit mobile bredbånd med en ekstern antenne

Har du problemer med signalet på dit mobile bredbånd?

Du kan forstærke signalet på dit mobile bredbånd ved at bruge en ekstern antenne. I denne artikel kan du læse mere om fordelene ved en ekstern antenne samt hvordan du opsætter den.

En ekstern antenne kan hjælpe dig hvis:

• dit mobile bredbåndsmodem har svært ved at fange mobilnettet.
  • dit mobilsignal er markant svagere indenfor end udenfor.
  • du bor en i en bolig med moderne ruder og højisolering.

Her kan du læse mere om de eksterne antenner, som YouSee tilbyder, og hvordan antennen skal installeres.

Hvad skal jeg vælge?

YouSee tilbyder to slags eksterne antenner:

• Omni antenne. Den er nem at sætte op, og kan monteres på muren, på vinduet med en sugekop eller på en stang. Antennen skal helst pege mod mobilmasten.
  • Retningsbestemt antenne. Den kan monteres på mur eller på en stang. Der skal helst være frit udsyn til mobilmasten.

Valget af antennetype afhænger af din boligsplacering i forhold til nærmeste mobilmast, og hvordan du gerne vil montere antennen. Du kan købe antennen i din lokale YouSee Butik.
Hvis du installerer en antenne for første gang eller er usikker på, hvordan det gøres, bør du kontakte en professionel installatør.
Bemærk, den eksterne antenne kan benyttes til de faste routere, som YouSee tilbyder, eksempelvis Huawei B-315. Antennen kan ikke bruges til mobilrouterne eller dongles.

Hvordan tilslutter jeg antennen?

1. På bagsiden af routeren er et dæksel, og under det finder du to antennestik.
  2. Antennens to kabler skal du skrue på disse antennestik. Det kan du gøre i hånden.
  3. Når kablerne er sat på, er antennen tilsluttet routeren.
Sådan samler du antenne og kabel til din eksterne sender til mobilt bredbånd

Placering af antennen

Start med at gå på mastedatabasen.dk, så du kan lokalisere din nærmeste mobilmast. Her kan du også se det stærkeste signal. Følg linket og gør følgende:

1. Indtast adresse og vælg region og kommune
  2. Under tjenestetype vælg Mobiltelefoni
  3. Under teknologier vælg LTE (LTE står for 4G)
  4. Vælg eksisterende positioner
  5. Tryk på Vis og find din bopæl
  6. Find mast ejet af TDC Mobil A/S ved at klikke på ‘masten

Når du har lokaliseret masten, skal du pege forsiden af din antenne i retning af masten.

For at optimere antenneindstillingen skal du rotére antennen til venstre og højre i 15° intervaller, indtil du har den bedste signalstyrke. Fastgør så antennen i den position, hvor du oplever det bedste signal.

Når du roterer antennen, så undgå så vidt muligt at røre ved selve antennen, da det kan give upræcise målinger. Før du fastmonterer endeligt, bør du lave en hastighedstest, så du får bedst mulige retning.

Omni antennen kan placeres på indersiden af en rude, hvis du gerne vil undgå at bore. Det vil dog gå ud over antennens signalstyrke.

Har du en retningsbestemt ekstern antenne, skal du bruge denne vejledning

Retningsbestemt antenne

Har du en omniantenne skal du følge denne vejledning

Omni antenne

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg monterer antennen?

• Placér antennen så højt som muligt og sørg for, at der ikke er umiddelbare forhindringer for antennen.
  • Placér antennen mindst 50 cm fra andre antenner og metalobjekter. Så undgår du interferens.
  • Undgå at installere antennen nær en skorsten, da røg og sod fra skorstenen kan påvirke signalstyrken.
  • Installér antennen væk fra varmekilder og brandbare væsker og gasser.
  • Undgå at forkorte antennekablet.

Sikkerhedstips når du skal installere

Start med at undersøge installationsområdet grundigt for f.eks. el-ledninger, bygningsdele og andet, der kan tage skade under installationsarbejdet.

Det skal du være opmærksom på når du installerer din antenne:

• Installér ikke nær el-ledninger, da der kan være risiko for at få stød.
  • Installér ikke i vådt eller blæsende vejr eller ved tordenvejr.
  • Bær sko med gummisål samt beskyttende tøj og gerne gummihandsker.
  • Sørg for, at du ikke har løsthængende smykker eller tøj på, der kan blive fanget i bevægelige dele under installationen. Langt hår bør været sat op når du installerer.
  • Hvis antenneopsætningen begynder at falde, sørg da for at bringe dig i sikkerhed, og lad antennen falde til jorden.

Skal du føre kabler og ledninger?

• Hvis antennen er monteret på en stang, skal du undgå at vikle ledningerne rundt om selve stangen. Før ledningerne lige ned gennem indersiden af stangen for at undgå at bruge ekstra udstyr som strips og lignende.
  • Brug så lidt kabel som muligt for at undgå unødvendig modstand.
  • Træk aldrig i kabelsamlingerne – træk kun i kablet for at sikre, at det ikke er under pres.
  • Den tilladte kabelbøjningsradius er 30 mm.
  • Tildæk kabelsamlingerne med tape, før du fører dem gennem et hul.

Hvis du skal bore, så skal du:

• Bruge sikkerhedsbriller, når du borer.
  • Undgå at bruge bits, der er slidte, bøjede eller på anden måde skadet.
  • Undgå akavede håndstillinger, hvor der er risiko for, at du kan miste grebet.

Sådan kabler du den eksterne antenne udenfor huset