Dækningskort

YouSee bruger TDC's mobilnetværk, der er målt som Danmarks bedste og stærkeste. Se hvilken hastighed du kan forvente ved at klikke på linket til dækningskortet nedenfor.

Dækning i Danmark

Vær opmærksom på, at hastigheden bliver påvirket af antallet af brugere på masten, afstanden til masten og omgivelserne.

Én person kan opleve den viste hastighed, men når flere er på nettet samtidig, må de deles om kapaciteten.

Bemærk, at man normalt ikke er på nettet hele tiden, når man bruger sin pc eller mobil. Nettet er kun i aktivt brug, når man streamer, taler eller sender/henter data.

Dækningskortet er baseret på en helt ny branchefælles beregningsmodel. Bemærk, at der for øjeblikket bliver testet for eventuelle usikkerheder af dækningsangivelser i visse områder, så der kan forekomme løbende justeringer

Se dækningskortet

Vi anbefaler at du åbner dækningskort i Google Chrome eller Internet Explorer 11 eller nyere.

Om dækningskortet

Dækningskortet er baseret på teoretiske beregninger. Den dækning du oplever lokalt kan naturligvis variere, alt efter om du er indendørs, eller der er bygninger, bevoksning eller andet mellem dig og mobilmasten.

I områder med svag dækning kan du pletvis risikere at miste kontakten med nettet.

• Øverst på din mobiltelefons skærm, kan du se, hvilken type mobilnetværk, din mobiltelefon befinder sig på. Men hvad betyder de forskellige navne? Vi fortæller om baggrunden og hastigheden på de forskellige teknologier.

2G (GSM) - datahastighed på til 115 kbit/s

Med GSM (Global System for Mobile Communications) blev det i slutningen af 1990erne for alvor interessant at være ejer af en mobiltelefon, i det man nu kunne begynde at sende og modtage SMS og MMS. Det var dog stadig ikke muligt at benytte internet på mobilen. Muligheden for brug af data kom først med udrulningen af 2.5G også kaldet GPRS (General Packet Radio Service) med en datahastighed op til 115 kbit/s.

Edge - datahastighed op til 473.6 kbit/s

Forkortelsen Edge står for Enhanced Data Rates for GSM Evolution, og kan også kaldes 2.75G. Med denne udvikling af 2G netværket blev det muligt at sende og modtage mails og benytte internettet på mobilen.
    Står der E på din mobil, vil du opleve en langsom dataforbindelse, og det kan skyldes, at du enten er langt fra en mast med 3G/4G teknologi, eller der er for mange brugere på den nærmeste mast. Årsagen kan også være, at din mobil ikke har opdateret netværksforbindelse, og den forsøger at få forbindelse til en mast, der ikke længere er indenfor rækkevidde. Du kan forsøge at slukke og tænde mobilen, og mobilen vil så søge efter netværksforbindelse og finde frem til den nærmeste mast.

3G - datahastighed op til 6 Mbit/s
    Med introduktionen af 3G hvor teknologien UTMS (Universal Mobile Telecommunications System) afløste GSM teknologien, blev det muligt at benytte videoopkald fra mobilen, streame video, og surfe rundt på diverse hjemmesider med højere hastighed end tidligere. Hvis der står 3G på din mobil, bør du opleve en god og stabil dataforbindelse.

H (HSDPA) - datahastighed op til 13.97 Mbit/s

H står for High Speed Downlink Packet Access og er stadig en 3G teknologi - også kaldet 3.5G. Med videreudviklingen af 3G netværket vil du opleve en højere hastighed på dataforbindelsen, hvis der står H på mobilen. Den øgede hastighed giver også bedre signal, hvis du for eksempel benytter internetdeling fra din mobil til din pc.

H+ (HSPA+) - datahastighed op til 42 Mbit/s

H+ står for Evolved High-Speed Packet Access, og er det sidste trin på vejen mod 4G netværket. H+ kaldes også for 3.75G og kan benyttes på mobiler med indbygget 4G. H+ blev udviklet til 3G netværksoperatører, så man kunne komme tættere på 4G hastigheder uden at skulle udskifte de eksisterende 3G master. I teorien kan H+ komme op på 168 Mbit/s, men denne hastighed vil dog ikke være mulig at trække via mobilen.
    Står der H+ på dit display, vil du have den højeste 3G forbindelse, der er tilgængelig i nærheden, og du vil derfor opleve en hastighed, der er højere end det normale 3G.

4G - datahastighed op til 71 Mbit/s

4G står for fjerde generation af den teknologi, der er kommet inden for mobiltelekommunikation, men 4G kaldes ofte for LTE (Long Term Evolution). Oprindeligt levede LTE ikke op til de standard-hastigheder, der forventes af 4G forbindelse, og LTE svarede til det, man ville kalde 3.9G. Med senere udvikling til LTE Advanced kunne man fra 2011 kalde LTE en 4G teknologi. I teorien er 4G teknologien udviklet til at kunne trække mere end 71 Mbit/s, det er dog ikke muligt i Danmark at love mere end op til de 71 Mbit/s.
    Er din mobil bygget til 4G teknologi, og er 4G en del af dit abonnement, vil du kunne opleve en hastighed på op til 71 Mbit/s afhængig af, hvor du befinder dig.

• Med YouSee Mobil får du adgang til 4G, der giver dig den højeste netværkshastighed. Du kan forvente en hastighed mellem 17 og 71 Mbit.

Understøtter din mobil 4G?

For at gå på 4G-netværket, skal du bruge en telefon, der understøtter YouSee's 4G-frekvenser, som er 800, 1800 og 2600 mhz. Du vil som oftest kunne se i manualen til din mobil, om den støtter frekvenserne. Du kan også forhøre dig dér, hvor du har købt mobilen.

Bemærk, henvendelser vil ikke blive besvaret.

Find hjælp i YouSee Forum