Så meget fylder dine SMS'er og smileys

Når du sender lange SMS'er, skal du være opmærksom på, at én SMS kun har mellem 153-160 tegn til rådighed som standard. Bruger du smileys (emoji's) er der endnu færre tegn i dine SMS'er.

SMS på Android

Her kan du se, hvordan din mobil gør dig opmærksom på, hvor mange tegn du har til rådighed i dine SMS'er og hvor mange, du har brugt.

Når du skriver en SMS fra en mobil med Android styresystem (for eksempel Samsung, Sony, Huawei og LG), tæller den ned fra 160 tegn.

Mobilen viser, hvor mange tegn, der er tilbage ud af de 160, og hvor mange SMS'er, der er skrevet i samme besked.

I dette eksempel er der brugt 90 tegn. Der er således 70 tegn tilbage af SMS nummer 1.

Tilføjer du smileys i SMS'er har du kun 70 tegn til rådighed pr. SMS.  Det skyldes, at beskedformatet ændrer sig ved brug af smileys, da de bruger flere tegn.

I dette eksempel er der 42 tegn ud af de 70, der er til rådighed. Tallet 2 fortæller, at man er i gang med at skrive på SMS nummer 2 i den samme besked.

Del din mening med os

Hvordan vil du vurdere siden?

Karakterer tilbage

Tak for hjælpen

Vi bruger din kommentar til at forbedre yousee.dk.

Find mere hjælp på vores forum eller kontakt os

Bemærk, henvendelser vil ikke blive besvaret.

Når du er i udlandet, skal du være opmærksom på, hvor mange tegn dine SMS'er fylder. Sender du lange beskeder og beskeder med smileys, betaler du for flere SMS’er når du sender én besked.

Dette gælder også, hvis du sender SMS'er til et udenlandsk nummer selvom du er i Danmark.