Så meget fylder dine SMS'er og smileys

Når du sender lange SMS'er, skal du være opmærksom på, at én SMS kun har mellem 153-160 tegn til rådighed som standard. Bruger du smileys (emoji's) er der endnu færre tegn i dine SMS'er.

SMS på Windows Phone

Her kan du se, hvordan din mobil gør dig opmærksom på, hvor mange tegn du har til rådighed i dine SMS'er og hvor mange, du har brugt.

Når du skriver en SMS fra en Windows Phone, viser mobilen. hvor mange tegn du har skrevet - i dette eksempel 170 tegn.

Mobilen viser, hvornår den skifter til næste besked, i dette eksempel skifter den til besked nummer 3, når du brugt 306 tegn.

Der er 160 tegn til rådighed i første SMS, derefter 153 tegn pr. SMS.

Tilføjer du smileys i dine SMS'er, har du kun 70 tegn til første SMS og derefter 64 tegn pr. SMS. Mobilen viser så, at der er brugt 93 tegn og den skifter til SMS nummer. 3 når der er brugt 134 tegn.

Det skyldes, at mobilen ændrer beskedformat, når du bruger smileys, da en smiley bruger flere tegn.

Når du er i udlandet, skal du være opmærksom på, hvor mange tegn dine SMS'er fylder. Sender du lange beskeder og beskeder med smileys, betaler du for flere SMS’er når du sender én besked.

Dette gælder også, hvis du sender SMS'er til et udenlandsk nummer selvom du er i Danmark.