Hjælp til betaling og regning

Sådan installerer du NemID nøgleappen

NemID nøgleapp er en app, som du bruger til at godkende NemID-transaktioner dér, hvor du ellers ville anvende det fysiske nøglekort.

Hvordan får jeg NemID nøgleapp?

NemID nøgleappen er gratis og du kan hente den til din mobil eller tablet her:

Sådan aktiverer du din nøgleapp

OBS!
Når du er ved trin 5, vil du af hensyn til sikkerheden blive bedt om vente en time.

Trin 1:

Når du åbner din NemID nøgleapp, starter du aktiveringen ved at trykke på Start

Trin 2:

Du skal nu logge ind med dit NemID nøglekort. Indtast dit Bruger-id og din Adgangskode og tryk derefter Næste

Trin 3:

Du vil nu blive bedt om at acceptere vilkår for brug af NemID nøgleapp. Det gør du ved at krydse af i Jeg accepterer ovenstående vilkår. Tryk derefter Næste

Trin 4:

Indtast nøglen fra dit nøglekort og klik på Aktiver nøgleapp

Trin 5:

Du vil af sikkerhedshensyn blive bedt om vente en time. I ventetiden kan du lukke appen, og du vil få en meddelelse når nøgleappen er klar til brug. Når ventetiden er ovre skal du trykke Næste

Trin 6:

Du bliver bedt om at logge ind med dit NemID nøglekort en sidste gang for at færdiggøre din nøgleapp. Indtast Bruger-id og Adgangskode og tryk derefter Næste

Trin 7:

Indtast nøglen fra dit nøglekort og klik på Aktiver nøgleapp

Trin 8:

Du vil blive bedt om at vælge en firecifret kode, som du skal bruge, hver gang du åbner nøgleappen. Indtast en firecifret kode efter eget valg. Du vil efterfølgende blive bedt om at gentage den valgte kode

Trin 9:

Du kan nu vælge, om du vil bruge fingeraftryk til at låse appen op. Hvis du ønsker at benytte fingeraftryk skal du trykke Brug fingeraftryk, eller tryk på Forsæt uden, hvis du ikke ønsker at benytte fingeraftryk.

Du kan altid slå denne funktion til eller fra under indstillingerne i appen

Trin 10:

Du vil blive præsenteret for en kort introduktion til nøgleappen bestående af fire trin. Tryk Næste trin for at komme igennem guidens fire trin. Til sidste trin skal du trykke Ok for at komme videre.

Du vil altid kunne tilgå denne guide fra hjælpemenuen i nøgleappen

Trin 11:

Din nøgleapp er nu aktiveret, og du kan trykke Ok for at afslutte aktiveringen

Trin 12:

Du bliver mødt af teksten Klar til anmodninger. Dette betyder, at din nøgleapp er klar til at modtage anmodninger og du vil se anmodningen her, når du vælger at bruge din NemID nøgleapp på hjemmesider og i apps

Trin 13:

Fremover når du logger på med dit NemID på hjemmesider og i apps, skal du indtaste dit Bruger-id og din Adgangskode, som du plejer. Derefter har du mulighed for at sende en anmodning til din telefon, fremfor at finde dit nøglekort og taste en kode. Du kan altid vælge at skifte til dit nøglekort, hvis du ønsker dette. Processen er den samme, uanset om du logger på fra en PC, tablet eller smartphone.

Når du trykker Send, får du en meddelelse på din telefon om, at der er en anmodning i din nøgleapp, som afventer din godkendelse