Sikkerhed på nettet

Forældrekontrol i YouSee Sikkerhedspakke

Børn kommer tidligere og tidligere på nettet første gang, og det kan være svært for dig som forælder, at vide, hvad du skal gøre. Du ved måske ikke, hvad dit barn er parat til eller hvilke hjemmesider, der er gode for dem. Men det behøver ikke være så svært, og der er heldigvis hjælp at hente, så dit barn får en tryg start på nettet.

I artiklen Beskyt dit barn på nettet, kan du også få 9 gode råd til at give dit barn en god start på nettet.

Forældrekontrol

Typisk starter børnene med små, gratis spil, men der skal ikke meget til, før de med få klik ender på sider, der ikke nødvendigvis er egnet til børn.

Har du YouSee Sikkerhedspakke kan du slå forældrekontrollen til. Herved får du mulighed for at sætte filtre op, som skærmer dine børn for at bruge bestemte sider på nettet, eller du kan vælge, hvilke sider dine børn må bruge.

Du kan også aktivere teenageprofilen, kan du fx filtrere følgende indhold fra:

• Våben
  • Had
  • Vold
  • Stoffer
  • Gambling
  • Sex

Endelig har du med forældrekontrollen også mulighed for at sætte en grænse for børnenes tidsforbrug på nettet. Du kan bestemme hvordan timeforbruget må være i hverdage og i weekender og endda angive et tidsrum.

Få flere tips og hjælp hos:

Medierådet for Børn og Unge

Red barnet

Børns vilkår