Sikkerhed på nettetFupopkald - undgå at blive snydt

Hvad er fupopkald?

Fupopkald er, når du bliver ringet op af svindlere, som enten vil forsøge at franarre dig personlige oplysninger, eller som vil have dig til at ringe op til et udenlandsk nummer, hvor du bliver takseret for en meget høj opkaldsafgift.

Overordnet set er der to typer af fupopkald:

Wangiri-svindel:

Svindlen foregår ved, at et udenlandsk nummer ringer dig op meget kort og lægger på igen, før du når at svare. Ringer du tilbage, bliver du typisk forbundet til en telefonsvarer i udlandet, som trækker en meget høj minutpris. Du kan undgå denne type svindel, hvis du lader være med at ringe tilbage til udenlandske numre, du ikke kender.

Har du mobilabonnement hos os? Vi hjælper dig med at passe på
I YouSee har vi udviklet et digitalt filter til mobilen, der stopper de fleste fupopkald fra udlandet. Med det nye filter blokerer vi omkring 80 % af disse wangiri-opkald, hvilket svarer til, at vi fjerner cirka to opkald om måneden per kunde. Når du har dit mobilabonnement hos os, er du automatisk beskyttet af det digitale filter. Du skal ikke gøre noget for at melde dig til, og det koster ikke ekstra.

Men pas også på dig selv
Vi kan desværre ikke blokere alle fupopkald. Derfor skal du stadig være opmærksom på mistænkelige opkald fra udlandet og anmelde dem, så vi kan få dem stoppet. Du kan anmelde fupopkald længere nede på siden.

Gode råd:

  • Tjek om det er et nummer, du kender
  • Er du det mindste i tvivl, så lad være med at ringe tilbage.

Spoofing:

Spoofing er betegnelsen for en type fupopkald, hvor udenlandske svindlere så at sige gemmer sig bag et dansk nummer. Når du bliver ringet op, ser det ud som om opkaldet kommer fra et dansk nummer, og når du besvarer opkaldet, får du oftest en udenlandsk svindler i røret, som forsøger at franarre dig personlige oplysninger. Denne type opkald kan være svære at beskytte sig imod, og ejeren af det danske nummer, som bliver brugt til svindlen kan opleve det som en stor gene, fordi mange andre inden for kort tid vil ringe tilbage til nummeret.

Læs mere om spoofing her

Du er altid velkommen til at kontakte os i vores kundeservice, hvis du har yderligere spørgsmål om mulig svindel over telefonen.

Kundeservice YouSee: 70 70 40 40

Anmeld fupnumre til YouSee

YouSee vil gerne have så mange af disse opkaldsnumre som muligt, så vi kan følge op og forsøge at stoppe opkaldene. Derfor opfordrer vi kunder, der er udsat for fupopkald, til at oplyse disse numre til Yousee.

 Anmeld et fupnummer

Læs også:

Hvordan er jeg bedst sikret mod phishing?

Del din mening med os

Hvordan vil du vurdere siden?

Karakterer tilbage

Tak for hjælpen

Vi bruger din kommentar til at forbedre yousee.dk.

Find mere hjælp på vores forum eller kontakt os


Bemærk, henvendelser vil ikke blive besvaret.