Sikkerhed på nettet

Ransomware

Ransomware er malware, det vil sige et ondsindet program, som lægger sig på din computer. De it-kriminelle får herefter adgang til dine private filer, billeder, videoer og alt du har liggende på din computer. Formålet med at få adgang er at låse dig ude og kræve en løsesum for, at du kan tilgå din computer igen.

Skal jeg betale løsesummen?

Der er ingen garanti for, at de it-kriminelle sender koden til at låse din computer op igen, selvom du har betalt løsesummen. Derimod kan du risikere, at de blot forlanger flere penge.

Betaler du ikke løsesummen, kan du næsten være garanteret, at du ikke får dine filer at se igen.

Forholdsregler

• Sørg for regelmæssigt at tage sikkerhedskopier af dine data, og opbevar dem offline.
  • Installer antivirusprogram.
  • Opdater dine programmer på din enhed.
  • Installer en god sikkerhedspakke.
  • Åben ikke vedhæftede filer i mails, som du har modtaget fra folk du ikke kender.

Se oversigten over online trusler, og hvordan du kan beskytte dig mod dem