Hvad betyder HDCP?

Ofte er rækkefølgen på din opsætning skyld i problemet. Andre gange er det tv'et, der ikke kan håndtere HDCP.

HDCP står for 'High-Bandwidth Digital Content Protection'. Det er et kopibeskyttelses-system, der skal sikre mod misbrug af digitalt indhold imellem tv og tv-boksen.

Har du et af disse problemer, kan det skyldes HDCP-fejl

• Periodiske udfald på tv.
  • Billedet forsvinder, men lyden fortsætter.
  • Lyden forsvinder, men billedet er der endnu.

Hvad er HDCP?

HDCP er en kryptering af HDMI-forbindelsen mellem din YouSee Tv-boks og dit tv.

Hvorfor HDCP?

Flere tv-kanaler på vores platform forlanger bedre sikkerhed for distribution af digitale signaler fra digitalmodtager til tv. Vi har også brug for HDCP for at kunne lancere nye kanaler og tjenester.

Hvordan vil det påvirke mig som kunde?

Hvis krypteringen mellem tv og tv-boks ikke kan etableres, er det ikke muligt at benytte digitalmodtageren til at se tv.

Hvordan løser jeg HDCP-fejl?

Får du ikke billede, skyldes det typisk rækkefølgen, du har tændt dit tv og tv-boks i. Det er vigtigt, at dit tv er tændt, før du tænder for tv-boksen. Det kan også skyldes, at dit tv ikke kan håndtere HDCP. Du bør derfor kontakte forhandleren, hvor du har købt dit tv, eller tv-producenten for at få mere information. Det kan være, der er ny firmware tilgængeligt til dit tv - eventuel via tv-producentens egen hjemmeside.

HCDP-fejl kan også opleves som udfald i billede og/eller lyd. HDCP-fejl vil opleves på den måde, at billedet fra tv-boksen helt forsvinder, og tv’et vil typisk komme med en sort eller blå skærm, hvor du får en besked om svagt eller intet signal eller uden for område. Oftest kommer billedet tilbage af sig selv nogle sekunder efter. Med et HDCP-lydproblem vil lyden forsvinde, mens billedet kører videre, og typisk vende tilbage efter nogle sekunder. Man kan også være ude for, at billedet forsvinder, og lyden fortsætter, men at billedet vender tilbage nogle sekunder efter. Kommer billede eller lyd ikke tilbage af sig selv, kan du forsøge at genstarte tv-boksen.

Digitalmodtager

Hvis problemet fortsætter, kan du altid få signal og billede til dit tv ved at sætte et scart-kabel mellem digitalmodtager og tv.

Vær opmærksom på, at du med en scart-tilslutning ikke kan se HD-kanaler.

Der er ikke en ny firmware til mit nuværende tv

Hvis dit tv er mærket HD-ready eller Full-HD, skal det kunne håndtere HDCP. Hvis det ikke fungerer, anbefaler vi, at du kontakter producenten og forhører dig om dine muligheder. Hvis dit tv ikke er HD-ready eller Full-HD, fungerer det sandsynligvis ikke med HDCP.

Hvad skal jeg kigge efter på et tv for at se, om det er HDCP-kompatibelt?

Er tv'et HD-Ready eller Full-HD-godkendt, skal det kunne håndtere HDCP.

Er det muligt at slå HDCP fra bare for mig?

Nej. HDCP skal være aktiveret hos alle kunder for at vi kan få adgang til nye kanaler og tjenester.