Hvad er Ultra HD og hvad gør det for tv-boksen?

På denne side kan du finde hjælp, hvis du har denne tv-boks:

Humax boxen

Har du købt et nyere tv, som understøtter 4k, kan du få denne besked, hvis din tv-boks også understøtter dette:

Denne tv-boks kan vise indhold i Ultra HD-kvalitet
For at se indhold i Ultra HD(4k), så skal dit tv understøtte Ultra HD(4k) samt tv-boksen skal være forbundet til en HDMI-port der understøtter HDCP 2.2.
Vi har indstillet tv-boksen til at vise indhold i HD!

Hvad betyder det for mig?

Ved at indstille dit tv til Ultra HD kvalitet, vil du kunne se film og serier i bedre kvalitet. Det kræver dog, at du forbinder din tv-boks til en HDMI-port, der understøtter HDCP 2.2. Er du i tvivl om, hvilken HDMI-port der er på dit tv, som understøtter HDCP 2.2, så kan du se det i brugervejledningen til dit tv.

Du skal også være opmærksom på, at du bruger det HDMI-kabel, der følger med tv-boksen. Der er nemlig forskel på HDMI-kabler, selvom stikkene er ens. Det kabel der bliver leveret sammen med tv-boksen, er af den korrekte kvalitetstype til at understøtte HDCP 2.2 og derved Ultra HD kvalitet.

Indstillinger for skærmen på tv-boksen

Når du har forbundet dit tv og tv-boks med det rette kabel til den rette port, skal du indstille tv-boksen til den korrekte billedkvalitet.

1. Gå ind i menuoversigten og vælg Indstillinger.

2. Vælg Skærm.

Indstil skærmen

3. Vælg 2160p (4k).

Har du ikke Ultra HD, skal du vælge 1080p eller 720p.

Skærmopløsning 2160p

Se også, hvordan du kan bruge boksen til at optage i skyen, så du kan se dine optagelser på både mobil, tablet eller pc.

Optagelse i skyen med Humax tv-boks

Hvilken HDR-standard understøtter tv-boksen?

Tv-boksen understøtter både HDR10 (også kaldet UltraHD Premium) og HLG. Dolby Vision understøttes ikke.

I øjeblikket leverer Netflix indhold med HDR10, men det stiller nogle specielle krav til dit tv for, at du kan se film og serier i Ultra HD og HDR.

1. Du skal have et Premium-abonnement hos Netflix for at få adgang til deres Ultra HD og HDR indhold
  2. Du skal anvende et HDMI 2.0-kabel, mellem tv-boksen og dit tv. Der følger et HDMI 2.0-kabel med tv-boksen
  3. Du skal tilslutte tv-boksen til en HDMI-port på dit tv, der understøtter HDCP 2.2
  4. Dit tv skal være Ultra HD og understøtte HDR10
  5. Du skal kontrollere, at du ikke har andre enheder tilsluttet imellem tv-boksen og det tv, som ikke understøtter ovenstående. Det kunne fx være en Soundbar eller en Surround Receiver