Hvordan bruger jeg YouSee kortet?

Du skal bruge et YouSee Kort og en digital kortlæser, hvis du har Bland Selv-kanaler som en del af dit tv-abonnement – eller hvis har du tilkøbt Ekstrakanaler.

Et YouSee Kort er et digitalt plastikkort, som du bestiller hos os. Du kan også bestille en YouSee Kortlæser hos os, eller du kan købe en kortlæser i en elektronikbutik.

Har dit tv en indbygget digital tv-modtager (en DVB-C-modtager), kan du stadig se dine tv-kanaler fra Grund-, Mellem- eller Fuldpakken uden andet ekstra udstyr end et kabel mellem dit tv og tv-stik.

Sådan gør du

1. Indsæt dit YouSee Kort i kortlæseren. Pilene på kortet skal vende opad og pege ind i kortlæseren og kortlæserens bagside skal vende opad, når kortet indsættes. Se tegningen ovenfor.
  2. Sluk dit tv. Find indgangen på bagsiden af dit tv, der hedder ’Common Interface’. Den findes oftest i venstre side af tv’et.
  3. Sæt nu kortlæseren i dit tv og tryk til du hører et lavt ’klik’. Så burde kortlæseren sidde korrekt.
    TIP: Hvis du ikke kan finde ’Common Interface’ på dit tv, så skal du kigge i brugervejledningen, der fulgte med dit tv eller kontakte producenten, fx Samsung, LG eller Sony.
  4. Tænd dit tv og lav en ny kanalsøgning for at få dine tv-kanaler frem.

Sådan laver du en kanalsøning

Du skal bruge 2 tal i forbindelse med kanalsøgningen:

Frekvensnummer: 450 MHz eller 450000 KHz – dit tv fortæller dig, om du skal indtaste MHz eller KHz. Er du EWII-kunde, skal du indtaste frekvens 143 MHz eller 143000 KHz.
Netværks-id: 111

Læs mere om Netværks-id og Frekvesnnummer.

1. Find menuknappen på din fjernbetjening og gå så ind i menuen.
2. Se menuen igennem og find et punkt, der omhandler: Udsendelse, Opsætning eller
Kanalopsætning. Her skal du starte en automatisk indlæsning af kanaler.
3. Kan du vælge mellem Digital og Analog indlæsning, skal du vælge Digital.
4. Bliver du bedt om at vælge Operatør, skal du vælge YouSee.
5. Indtast Frekvensnummer og Netværks-id for at begynde indlæsningen af dine
tv-kanaler.
6. Til sidst får du besked på skærmen, når kanalerne er opdaterede.

Læs mere om kanalsøgning og hvordan du opdaterer dine tv-kanaler.

Oplever du fejl?

Det skal du gøre først

Siger dit tv ”Fejl på programkort”?

Hvis dit tv melder denne fejl, betyder det, at dit tv ikke kan finde kortlæseren. Du skal derfor tjekke følgende:
1. At kortet og kortlæser vender korrekt. Se billede i toppen af siden.
2. At kortet sidder helt inde og ikke sidder skævt i kortlæseren.
Oplever du kodet signal eller manglende adgang til kanaler? 1. Tjek først, at kanalen er en del af din tv-pakke.
2. Lav en ny kanalsøgning og tjek, at Frekvensnummer og Netværks-id er indtastet korrekt. Frekvensnummer: 450 MHz eller 450000 KHz og Netværks-id: 111.
Kan du ikke finde ’Common Interface’ indgangen på dit tv? I dette tilfælde skal du kigge i brugervejledningen til dit tv eller kontakte producenten, som fx Samsung, Sony eller LG. De kan fortælle dig præcis, hvor indgangen er placeret.
Mangler du en YouSee Kortlæser? YouSee Kortlæserne kan købes i alle YouSee-butikker eller hos  Kundeservice.

Se tv i flere rum

Vil du se dine Bland Selv-kanaler på flere tv’er, kan du købe Ekstrakort (kopier af dit YouSee Kort) og ekstra kortlæsere. Du kan også købe ekstra tv-bokse.

Vil du bestille et Ekstrakort, kan du ringe til Kundeservice på 70 70 40 40.

Bemærk, at du ikke kan se events på Ekstrakort, da rettighederne til dem kun gælder for ét kort pr. abonnement, altså dit YouSee Kort.

Læs mere om, hvordan du får tv i flere rum.

Når du skifter Bland Selv-kanaler

Du kan ændre dine Bland Selv-kanaler på web via tv.yousee.dk, på YouSee Tv & Film-appen eller på din YouSee Tv-boks. Dit YouSee Kort opdaterer automatisk, når du tænder dit tv. Men der kan gå op til en time, fra du har skiftet kanalerne, til du kan se dem.

Se, hvordan du bruger Bland Selv

Bemærk, at du ikke har mulighed for at streame tv via dit YouSee Kort. Du kan i stedet bruge YouSee Tv & Film appen eller logge ind via tv.yousee.dk for at streame tv.