Hvordan ser de korrekte stikdåser ud?

Stikdåser

Du kan bruge to forskellige slags stikdåser i din hjemmeinstallation. Stikdåserne fås med henholdsvis to og tre udgange. Udover udgange til tv og radio har stikdåsen med tre udgange en udgang til data, som du kan bruge til din bredbåndsløsning.

Gammel og ny type antenne-stikdåse
Konnektorer

Hvis du bruger løse kabler i stedet for helstøbte kabler, skal du bruge en konnektor til at forbinde det løse kabel til din stikdåse. Der findes to slags konnektorer, som vist på billedet.

Konnektorer til løse kabler
Undgå stikdåser og konnektorer i plastik

Ligesom med dine antenne- og mellemkabler er det vigtigt, at du bruger ordentligt udstyr, når det drejer sig om stikdåser og konnektorer. Du skal derfor undgå at bruge stikdåser og konnektorer, der kun er indkapslet i plastik, da indstråling så har nemmere ved at ødelægge signalet.

lad være med at bruge plastikudstyr